Donkerstraat

3511KB, Utrecht

€ 1.415,- /mnd (excl)

Beschrijving

Licht, gerenoveerd en volledig gemeubileerd appartement (85²) in het hart van Utrecht
Modern wonen in een prachtig monumentaal pand!

Huurprijs: € 1415,00 exclusief en € 1675,00 ALL INCLUSIEF
Beschikbaar per: 1 februari 2019
Huurperiode: In overleg, minimaal 3 maanden
Staat: Volledig gemeubileerd

Bij de totale servicekosten zit inbegrepen: meubilering, G/W/E, internet/televisie, schoonmaken en elektra gemeenschappelijke ruimten, tuinonderhoud, ontstoppen riolering en glasverzekering.

Het appartement:
Een mooi en licht appartement bestaande uit een ruime woonkamer met open keuken, een badkamer en een vide verdieping bestaande uit een slaapkamer en werkruimte met garderobekasten.

De originele hoge ramen zorgen ervoor dat zowel de woonkamer als de vide verdieping veel daglicht genieten en geven een ruimtelijk gevoel. De woning is zeer stijlvol gemeubileerd en is voorzien van een nette laminaatvloer in de woonkamer en tapijt in de vide verdieping. De moderne open keuken is voorzien van elektrische kookplaat, afzuigkap, oven en retro koelkast met vriesvak. De badkamer heeft een douche, wastafel, toilet en wasmachine. De slaapkamer is zeer ruim van opzet en is voorzien van tweepersoonsbed. Naast de slaapkamer ligt een tweede ruimte met twee garderobekasten en een werkplek.

Er is een gezamenlijke binnentuin en centrale fietsenstalling. Ieder appartement beschikt over een eigen berging in de kelder.

Locatie:
Wil je kunnen genieten van alles wat het centrum van Utrecht te bieden heeft? Dan is dit de perfecte locatie! Gelegen tussen Oudegracht, Mariaplaats en Hoog Catharijne vindt je winkels, restaurants, terrassen en centraal station om de hoek. Modern wonen in een eeuwenoud en uniek pand kan in Huis Zoudenbalch.

Historie Huis Zoudenbalch:
In het centrum van Utrecht staat aan de Donkerstraat een uniek monumentaal wat vast al eens jouw aandacht heeft gegrepen. Het fraaie stadskasteel aan de Donkerstraat werd in 1467 gebouwd in opdracht van Evert Zoudenbalch. Daarna heeft het diverse bestemmingen gehad, als aalmoezeniersgebouw en secretariaat van de Katholieke kerk, ambachtsschool en pakhuis met toonzalen van middenstanders, met als laatste, tot 2008, bewoner de Stichting Natuur en Milieu. In 1903 werd het pand door brand verwoest. De karakteristieke neogotische gevel van Namense steen, kantelen, kruiskozijnen, glas in lood ramen met de rode luiken, alles is in originele stijl hersteld tijdens de renovatie. In 2011 is Huis Zoudenbalch volledig gerenoveerd en omgebouwd tot een complex met 24 unieke appartementen. De appartementen zijn allemaal verschillend en volledig geïsoleerd. Er is een gemeenschappelijke binnentuin en een centrale fietsenstalling.

Voor deze woning kunt u contact opnemen met House Hunting Utrecht op telefoon 030 721 0909.

Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Voorbehoud gunning eigenaar/verhuurder.

Woning Details

Beschikbaar per01-02-2019
Oppervlakte85m2
Kamers2
Badkamers1
Slaapkamers1
Toiletten1

Extra's

 • Verwarming: CV-ketel
 • Interieur: Gemeubileerd
 • Borg: € 1.675,00

Locatie

Vergelijkbare Woningen

Card image cap
Te huur
Nieuw
Fred Raymondhof

3543HX, Utrecht

€ 1.790,- /mnd (excl)
Beschikbaar per
01-01-2019
 • Oppervlakte140 m2
 • Slaapkamers3
 • Gestoffeerd
Card image cap
Te huur
Nieuw
Gruttersdijk

3514BG, Utrecht

€ 1.495,- /mnd (excl)
Beschikbaar per
01-01-2019
 • Oppervlakte88 m2
 • Slaapkamers0
 • Gemeubileerd
Card image cap
Te huur
Nieuw
Wittevrouwenstraat

3512CT, Utrecht

€ 825,- /mnd (excl)
Beschikbaar per
01-02-2019
 • Oppervlakte28 m2
 • Slaapkamers0
 • Gestoffeerd
Card image cap

Househunting Utrecht


 • 030-7210909
 • utrecht@househunting.nl

Contact met House Hunting


Nieuwste woningen