fbpx

Zwolle

Dynamische hanzestad met historische grandeur!

De Hanzestad Zwolle is een bezoekje meer dan waard. Trek er gerust maar meer dagen voor uit, want één dag is niet voldoende om de stad te beleven.

In Zwolle vind je de unieke combinatie van de historische grandeur van het rijke Hanzeverleden en de innovatieve bruisende sfeer van een moderne mini-metropool. Binnen de oude stadsmuren ontdek je een veelheid aan cultureel en culinair aanbod. Zwolle heeft een oude binnenstad met veel bezienswaardigheden, zoals Museum de Fundatie en Waanders in de Broeren, restaurants die geroemd worden om hun culinaire hoogstandjes zoals De Librije, gezellige terrasjes en kroegen.

Talloze festivals, de culinaire top van Nederland, spraakmakende tentoonstellingen, allemaal te ontdekken in een Middeleeuws decor van de oude Hanzestad. De stervormige gracht, Hanzepakhuizen en statige gevelpanden tonen de oorsprong van de huidige welvaart.

Zwolle heeft een gezellige binnenstad met gastvrije winkeliers en natuurlijk volop mogelijkheden voor avondje uit, zoals theater Odeon de Spiegel. Deze video geeft een voorproefje.