Bron:
Datum: 7 september 2021
Kleinste-huurstijging-in-ruim-60-jaar

Kleinste huurstijging in ruim 60 jaar!

Sinds 1960 is de stijging van de huurprijzen van Nederlandse huurwoningen nog nooit zo klein geweest. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de statistiek (CBS). De oorzaak hiervan is de vernieuwde regelgeving vanuit de overheid, door de nieuwe wetten worden de huurstijgingen beperkt vanwege de coronacrisis. Meer over de inhoud van deze wetten lees je in dit artikel.

In februari keurde de Tweede Kamer een motie goed waarin werd besloten om de sociale huur voor een jaar te bevriezen. Ondanks het bevriezen van de sociale huren zijn ze toch nog licht gestegen met 0,3 procent. Dit komt doordat verhuurders de sociale huurprijzen nog wel konden verhogen wanneer zij een woning verbeterden.

Afgezien daarvan was de stijging een stuk kleiner dan in juli vorig jaar: toen ging het nog om 2,7 procent. Eveneens is de maximale huurverhoging in de vrije sector aangepast: deze is beperkt tot inflatie plus 1 procentpunt, oftewel 2,4%.

De gemiddelde huurprijs in jouw provincie

Weet jij wat de gemiddelde huurprijs momenteel is in jouw provincie?

Gemiddelde huurprijs in jouw provincie

Weet jij wat de gemiddelde huurprijs momenteel is in jouw provincie?

Grote verschillen in de grote steden
We zien grote verschillen als we kijken naar de huurstijging in de grote steden en verschillende provincies. Zo stegen de huren in Overijssel met 1,4 procent het meest en daalde de prijzen in Friesland met gemiddeld 0,1 procent. Kijkend naar de vier grote steden, zag den Haag de kleinste huurstijging met 0,8 procent en Utrecht de grootste huurstijging met 1,6 procent. Meer weten over de gemiddelde huurprijs momenteel in jouw provincie? Lees dan dit artikel.

Bron: nu.nl

Open chat
Vragen over de verhuur van uw woning?
Kies uw gewenste makelaar!
Hallo,

Heeft u een vraag over de verhuur of het beheer van uw woning? Onze makelaars reageren binnen 24u!

Kies uw gewenste makelaar en kom in contact!